Ken je dat, van die prachtige gestylede woningen? Die zien er keurig netjes uit en alles heeft zijn plek en kleur. Helemaal in één lijn, ruimtelijk en rustgevend. Ik ken ze wel uit de bladen natuurlijk, maar zo ziet het er bij mij normaal gesproken niet uit. Ik houd van veel spullen met alles zijn eigen plekje en lekker praktisch. Het liefst ook alles bij de hand. Een georganiseerde chaos kun je het best noemen.Sinds vandaag is daar verandering in gekomen. We hebben nu een compleet gestyled “VT Wonen” huis. We gaan namelijk ons huis verkopen.

En door prachtige foto's van je huis te maken gaat dat natuurlijk beter.Wat een klus, maar het resultaat mag er wezen! Met de hulp van een styliste en fotograaf ziet het er prachtig uit. Alles heeft zijn plek, kleur en functie. Ik wist niet dat ons huis er zo uit kon zien. Prachtig! Maar.... je kunt nog geen kopje koffie maken in de keuken. Het koffiezetapparaat staat immers in de gang (voor de foto). Er kunnen geen tanden gepoetst worden.De tandenborstels staan namelijk in een bak op zolder (voor de foto). Zelfs de kat kan niet eten (want staat in de gang voor de foto). Afijn, praktisch is het niet, maar wel supermooi. En je wilt toch zo goed mogelijk je huis verkopen. Alles voor de verkoop.
Maar hoe realistisch is dit allemaal? Niet realistisch natuurlijk. Dat weten de meeste mensen wel. Gelukkig mocht ik, nadat de foto's gemaakt waren,mijn koffiezetapparaat,tandenborstels en het eten voor de kat weer terug zetten. Mijn huis is nog steeds een beetje een “VT Wonen huis", maar dan gelukkig een stuk leefbaarder.

netjes2

messy2

 

Is het ook niet zo dat wij ons vaak presenteren zoals ons huis? Op ons allerbest: schoon, fris, in harmonie, rustig en keurig.Tot in de puntjes piekfijn in orde. Maar hoe reëel is dat eigenlijk? Is dat wel zoals het er echt aan toe gaat?

Ik ben niet altijd piekfijn in orde. Soms is het een rommeltje binnen in mij. Of slingeren er nog wat (vervelende)gedachten door mijn hoofd. Soms staat werkelijk alles op zijn kop en is er van harmonie helemaal geen sprake. En soms ben ik zo moe dat ik geen zin heb in perfectie. En soms ook weer wel. Ik lijk, denk ik, best wel op ons huis. Gezellig en een tikkie rommelig. Ik kan soms wel wat opruimen gebruiken. En vind het helemaal niet erg dat ik daar hulp van anderen heel hard bij nodig heb.

Groet,

Josje

 

Lees hier de overige columns