verhuizenEen groep van 19 kinderen zit in de kring. We starten met iedereen welkom heten en beginnen met het kringgesprek. Om de beurt mag iedereen iets vertellen over wat ze afgelopen week hebben beleefd. Je merkt dat nieuwe kinderen het weleens lastig vinden; ze durven zich niet kwetsbaar op te stellen naar de ander. We beginnen dan ook vaak bij de 'oude garde'. Dan komen de leuke verhalen los:
gisteren hebben we friet gegeten!! of: Ik had een feestje en we zijn naar het zwembad geweest!! Ook vertellen sommige kinderen heel persoonlijke dingen: mijn oma is overleden en dat vind ik best verdrietig. En vervolgens durven de nieuwelingen ook te vertellen. Heerlijk! Ik merk dat het fijn is om een luisterend oor te zijn. Ook voor de stuiterballen in de groep is het mooi te zien dat ze genieten van de positieve aandacht. 
 
Een vast onderdeel van de kinderdienst het verhaal. Daar probeer ik altijd wel een showtje van te maken. Soms lees ik voor, maar dan heeeeel spannend. Of ik doe het uit m'n hoofd en ga midden in de kring staan en spreek direct tot de kinderen. Een filmpje op de laptop of iPad is ook leuk. Je merkt dat ze echt de aandacht erbij hebben. Na het verhaal wordt er een aantal vragen gesteld: Uit welk land kwam Abram eigenlijk? Hoe heet dat land nu? Wie kan dat aanwijzen op de kaart? En wie was Lot? Waar gingen ze wonen? Waar ligt dat?
 
Laatst hadden we het dus over de roeping van Abram en verhuizen. Dus zijn we met z'n allen naar buiten gegaan en hebben een verhuisspel gedaan. Even lekker uitrazen. Heen en weer rennen met dozen vol met verhuisspullen, die weer uit pakken en dan de volgende weer inpakken. En dan zorgen dat je de snelste bent. 
Wat een heerlijke ochtend.
 
Zondagsschool is echt leuk!! 
 
groet,
 
Gerrit