holidays 3384160 1280Het is vakantietijd. De kinderen hebben zes weken vrij van school. De één vindt het fantastisch , terwijl de ander het misschien een beetje lang vindt. Wij hebben een kind die het liefst helemaal geen vakantie heeft. Hij gaat veel liever naar school. Dat is gewoon veel leuker. (En bedankt!)


Ik vind vakantie fijn en niet fijn. Dat klink misschien wat vreemd. Maar ik zal het uitleggen. Het fijne is dat ik niet hoef te werken op mijn werk. Ik hoef dan ook niet vroeg op te staan en kan lekker uitslapen. Alle sporten en andere activiteiten vervallen, waardoor de dagen niet vol gepland staan. Er is veel vrijheid om de dag naar wens in te delen. Het niet zo fijne is dat ik thuis net zo hard (of misschien wel harder) moet werken. Kinderen, huishouden, koken, enz... dat blijft allemaal door gaan. En nu alles met kinderen erbij. Dat vind ik niet altijd makkelijk of ontspannend. Boodschappen doen in je eentje even snel tussen de bedrijven door, of met vier kinderen die elke vijf seconden “mam!” roepen. Ik weet wel wat ik kies. Daarom vind ik de vakanties fijn, maar ben straks blij als het 'gewone' leven ook weer begint.

Jij hebt vast ook (binnenkort) wel vakantie. Of misschien hier of daar een paar dagen vrij. Het weer zit in ieder geval helemaal mee. Het is heerlijk warm en buiten is vanalles mogelijk. Maar wat doe jij eigenlijk in de vakantie? Kom je tot rust? Of ga je juist op pad? Is het rustiger dan anders of toch drukker? Gaan de gebruikelijke taken gewoon door, of ga je er helemaal tussenuit? Er is natuurlijk geen goed of fout. Kies vooral wat bij je past.

Maar wat vergeten we zo vaak in de vakantie? God! Neem je Hem mee op je avonturen? Denk je aan Hem in je rust? Geef je Hem de extra tijd die je nu volop beschikbaar hebt? Plan misschien eens wat tijd in voor God in je vakantieschema. En ik geloof echt dat je dan nog meer tot rust mag komen.

Een gezegende vakantie gewenst!

Groeten,
Josje