pexels photo 313690

Druk, druk, druk, en je overal mee bezighouden. Op het werk trekt iedereen aan je en ze willen allemaal nu antwoord. En dan nog klanten hebben die gisteren een oplossing willen voor problemen die ze pas vanmorgen hebben ontdekt. En collega’s die gewoon niet doen wat je zegt. Gelukkig, ahum, heb je dan een leidinggevende die in z’n vakantie nadenkt over z’n werk en jou constant lastig valt met appjes over de status van diverse projecten. En daar direct en onderbouwd een antwoord op wil hebben. Of een andere collega die je appt dat hij je een mailtje heeft gestuurd over een vraag die hij je net mondeling heeft gesteld over een taak die je pas morgen had ingepland…. Om gek van te worden!!!


Gelukkig mag ik thuis tegen mijn vrouw m’n hart luchten en komt ze met de wijze woorden: ach joh… het is maar werk. En dat is ook wel weer zo, het is maar werk. Er zijn veel belangrijkere dingen in het leven. Denk aan lekker wandelen langs de Maas met je gezin op een zonnige zondagmiddag. Of je zoon helpen met huiswerk. Of tijd doorbrengen met God. Of, of, of….

Soms vergeet ik weleens dat het maar gewoon werk is. Vandaag zat ik in de auto terug van een klantbezoek en belde ik mijn vrouw even op om bij te praten. (Met een druk gezin als het onze is dat aan de eettafel vaak niet mogelijk.) En nadat ze voor de zoveelste keer tegen me zei: ach joh het is maar werk, kwam er zo’n rust over me heen. Alsof er een hele last van me afviel. En ik ben fluitend teruggereden naar kantoor gereden. Heerlijk!
Zo zie je maar weer, door de juiste prioriteiten te stellen wordt het leven een stukje makkelijker. En kan ik meer genieten van de dingen om me heen.

groet,

Gerrit