advent calendar 1076535 640Ken je dat gevoel nog, van vroeger? Die kriebel in je buik als je bijna jarig was? Of vlak voor Sinterklaas, Kerst of de zomervakantie?
Ik heb als kind heel wat aftelkalenders vol gestreept. Voorpret is voor mij net zo belangrijk als de pret zelf.

Dit jaar heb ik dat gevoel weer helemaal als vanouds, zo met Kerst. En met mij vele anderen! Toen de meeste mensen nog met hun Sinterklaasgedichten van 2017 bezig waren, legde ik de laatste hand aan het script voor ‘Like me’. Toen de eerste bloembolletjes in 2018 uit de grond kwamen, waren Prisca en Lucia al druk op zoek naar spelers en muzikanten. Mattijs werkte al aan een lichtplan toen we ons hartje zomer niet voor konden stellen dat het ooit ’s avonds om vijf uur weer donker zou zijn.Langzamerhand begon die kleine cirkel van mensen te groeien. Er kwamen bidders bij, het communicatieteam sloot aan, vrijwilligers meldden zich voor allerlei taken. En nu is het dan eindelijk bijna zover! 

Heeft u, heb jij er ook naar uitgekeken? Misschien lijkt het wel ver van je bed, die hele musical. De verhaallijn is angstvallig verborgen gehouden, de repetities waren steeds achter gesloten deuren. Toch heb je vast wel iets geproefd van het enthousiasme onder de medewerkers. Nee, we hebben geen traditionele kerstdienst op kerstavond, geen samenzang als kerk met elkaar. Maar wat een kans, wat een mogelijkheid hebben we om mensen die normaliter niet in de kerk komen, toch het goede nieuws te vertellen! Laagdrempelig, vol bekende popsongs, een verhaal waarin iedereen zich herkennen kan. En… nog voldoende plek in de derde voorstelling. Dus neem die stap en nodig nog iemand uit. Laten we samen die cirkel nog groter maken. Als kerk willen we met Kerst met open armen klaarstaan. Kom en neem iemand mee!

Viola