Skillet Starland ACSantos AH 24

 

Ik heb echt iets met muziek. Ik hoor het overal en valt me gelijk op. Zodra ik een supermarkt in loop, hoor ik de muziek. Ik kan er enorm blij en ontspannen van worden. Maar het kan me ook heel erg irriteren en compleet gek maken. Het muziekgenre maakt bij mij enorm veel uit. Zo word ik knettergek van foute kerstmuziek, carnavalsmuziek en jazz. Van die laatste krijg ik zo de zenuwen dat ik echt gek word. En van de andere twee stijlen kan ik echt licht agressief worden. Snel afzetten werkt dan het beste. En ik heb het echt geprobeerd om er niet gek van te worden. Ik heb het telkens weer geluisterd, maar keer op keer word ik er gek van.

Muziek die me heel erg blij en ontspannen maakt, is (geloof het of niet) stevige rockmuziek. Ik ben al jaren groot liefhebber van de band Skillet. Zoek ze maar eens op, als je dat leuk vindt. Echt lekker rocken. Bij voorkeur in de auto. Ik heb alle cd’s van ze. Ja, ik heb nog een cd speler in de auto. En dan tijdens het rijden even lekker rocken en ontspannen. De kinderen zitten er ook vaak bij en zijn inmiddels ook liefhebbers aan het worden. Ze vragen nu zelfs of ik de muziek aan wil zetten. En daar word ik ook heel blij van.

Maar naast de genres van muziek vind ik iets anders nog veel belangrijker. De tekst van de muziek. Waar gaat het over? Wat is de boodschap die je hoort? Wordt je erdoor opgebouwd of gaat het juist over dingen waar je niet blij van wordt? Enz. Er is zoveel “slechte” muziek in omloop. Het klinkt in eerste instantie heel leuk en vrolijk. Totdat je echt op de tekst gaat letten. Dan gaat het vaak over drugs, seks, overspel, duivel, verering en andere dingen. Ik krijg daar letterlijk de kriebels van. De muziek kan dan nog zo “mooi” zijn. Ik haak af.

Gelukkig is er heel veel muziek waar we van kunnen genieten! Ik rock lekker verder met Skillet, Jars of Clay en andere christelijke en niet-christelijke bands. En bij twijfel zoek ik de teksten wat verder uit. Zo blijft er enorm veel over om heerlijk van te genieten.

Wat is jouw favoriete muziek? En waarom?

Groeten, Josje