20190716 134224 min min 1

Deze zomer brachten we veel tijd door op de Veluwe. Een prachtige natuur, mooi stuk Nederland met zijn eigen sfeer en weer net even anders dan onze schitterende Bommelerwaard! En niets afdoende aan de overige plaatsen en streken die ons land zo typisch Holland maken!

We fietsen hele afstanden door de bossen en over de heiden en door dorpjes. We genoten van de verhalen van de schaapherder met zijn enthousiasme voor zijn kudde! Schapen die (ja echt)  “2 uur per dag lunchpauze hadden“ om op een kaal stukje bosgrond hun maag rust te geven van al het gevreet op de heide in de morgen. Ze herkauwden in die tijd en stonden te trappelen van ongeduld om weer door de herder en hond ‘s middags opnieuw naar de heide gebracht te worden. Omdat ze dat zo graag wilden, waren ze ‘super‘ gehoorzaam aan de commando’s van de herder. Ze brachten zichtbaar hun wil onder controle van de herder, omdat ze wisten dat hij het beste met hen voor had! Hij bracht ze weer naar de grazige heiden /weiden. En iedere dag hadden ze die ervaring opnieuw!

Voor mij gaf het herkenning met … Het leven als gelovige. Gods Woord staat vol met richtlijnen om te leven in Zijn bescherming. Door het gehoorzamen daaraan verbindt onze Hemelse Vader beloften en bescherming en geeft Hij alles wat wij nodig hebben in alle omstandigheden! Dikwijls leven we aan de rand van Zijn bescherming. Dan lijken we op een maisveld ,waar we er zo veel van gezien hebben op onze tochten over de Veluwe. Prachtige grote maisvelden met in juli de mais al zo hoog en vol en mooi van kleur!  Wat opviel was dat aan de randen de mais lager en minder vol stond….

Als wij als gelovigen afstand nemen, onzichtbaar willen zijn in Gods Gemeente en aan de rand willen zijn, dan zijn we zo kwetsbaar voor omstandigheden in  het leven. We missen dan de volle bescherming van  de mede gelovigen en in de eerste plaats zetten we ons buiten Gods bescherming.

Zomaar wat mijmeringen bij een heerlijke vakantie.

Lieve mensen, ik wens jullie allen nog een mooie zomertijd.

Lot.