house 1353389 640Heb je een fijne vakantie gehad? Lekker even helemaal weg. Misschien wel naar het buitenland. Of ben je ook weer blij om thuis te zijn? Ik ben best graag thuis. Het is gewoon een fijne plek voor mij. Ik heb het daar naar mijn zin en kan heerlijk relaxen en bezig zijn met mijn hobby’s. Ben jij ook graag thuis of vlucht je er liever weg?

Niet iedereen heeft een huis / thuis om naar toe te gaan. Ik denk bijvoorbeeld aan de kinderen die op straat leven. Of de wezen en pleegkinderen. Maar ook vele volwassenen hebben geen thuis. Vaak komen ze uit een hele vervelende situatie. Zij hebben dan geen thuis om te ontspannen. Mijn pleegzoon zei gisteren nog hoe blij hij was dat hij bij ons kan wonen. Hij voelt zich hier helemaal thuis en is zich daar ook bewust van. Hij geniet er bewust van om een gezellig thuis te hebben. Vaak vinden we het zo gewoon maar eigenlijk is het heel bijzonder.

Bij het missen van een thuis is een mens compleet ontheemd. Het woordenboek zegt: ont·heemd (bijvoeglijk naamwoord) uit de vertrouwde omgeving verjaagd of weggevoerd. Een korte tijd ontheemd zijn is niet zo erg. Als je bijvoorbeeld gaat studeren en op kamers gaat. Hopelijk wordt de nieuwe omgeving snel vertrouwd en ben je niet langer ontheemd. Een lange tijd ontheemd zijn is echter vreselijk. Je voelt je nergens thuis.

Gelukkig ken ik de Vader in de hemel. Bij Hem mag ik ook “thuiskomen”. Waar op de wereld ik me ook bevind, Hij is altijd bij me. Dit geeft me een toevlucht die meer vrede en rust geeft dan welk huis ook. Ik vind mijn thuis bij de Vader. Zijn nabijheid mag ik ervaren. Wat een zegen! Heel gewoon maar ook zo bijzonder.

Kun jij ook thuiskomen bij de Vader?

 

groet,

Josje