pexels photo 261909

Herfstvakantie, heerlijk. Vooral voor de scholieren. Even op adem komen. Onze oudste is in augustus gestart op de middelbare school. Zoals je waarschijnlijk weet is dat een hele overstap. De eerste twee weken gingen goed. Beetje kennismaken, boeken kaften, docenten ontmoeten en samen wat dingen in de les doen. Na die twee weken begon het “echte” schoolleven. Hij wist niet wat hem overkwam. Zoveel huiswerk en taken die thuis ook nog gedaan moesten worden. Hij kwam geregeld tijd te kort. Als fanatiek sporter was het ook niet meer mogelijk om 3x per week te trainen. Daar was de tijd niet meer voor. Zoveel aanpassingen in zo’n korte tijd. Hij had echt sturing en hulp nodig. Elke dag had hij gevoel alsof hij werd geleefd. Uiteraard heeft zo’n grote omschakeling gewoon tijd nodig.

En toen was daar de herfstvakantie. Echt even op adem komen. Het leven weer een beetje in controle. Hij heeft genoten hoor! Buiten gespeeld, afgesproken, leuke dingen gedaan en ook een klein beetje leerwerk. Dan was dat maar vast klaar voor na de vakantie. Hij leefde weer.

We kennen dat allemaal wel denk ik. In drukke periodes heb je niet het gevoel dat je leeft, maar dat je wordt geleefd. Alles moet dan gisteren af zijn en vaak wat fout kan gaan, gaat dan ook fout. Een dergelijke periode kan niet te lang aanhouden. Anders brand je gewoon op. Hoe is het nu met jou?

Sta jij net voor je “herfstvakantie”, ben je eraan toe, maar is het nog niet zover of ben je helemaal bijgekomen en leef je weer?

Ik leef weer. Heb zo mijn drukke dagen, maar plan bewust ook rustige momenten in. Maar hoe druk ik het ook heb, Bijbellezen sla ik nooit over. Mijn tijd met God staat ook als ik geleefd word op de agenda. Dat is juist wat me draaiend houd in heftige tijden. En hoe is dat bij jou?

Groetjes Josje