sunriseHeb je ook zo'n last van de donkere dagen in januari? 's Ochtends als je wakker wordt: donker. Als je naar je werk vertrekt: donker. Als je weer naar huis gaat: donker. En de decemberlichtjes zijn inmiddels ook bijna overal verdwenen. Om over het weer nog niet te spreken. Regen, gure regen. Afgewisseld met nog meer regen.

Januari is de meest depressieve maand van het jaar. Volgens de kenners is de ergste dag maandag 20 januari. Deze dag wordt Blue Monday genoemd. De feestdagen liggen al even achter ons. Het weer is slecht en het is dus veel donker. Nee, gezellig is januari niet echt te noemen.
 
Maar goed dat we verder kunnen kijken dan hetgeen hierboven staat beschreven. Anders schiet je straks nog echt in een januari-depressie. Het mag dan buiten donker en guur zijn, in mijn hart is het vrolijk en licht. En niet omdat ik nou zo'n fris opgewekt type ben (klein beetje dan), maar omdat er iets veel mooiers is: Jezus. Hij woont in mijn hart. Hierdoor kan ik elke dag vrolijk zijn, wat de omstandigheden ook mogen zijn. Het weer en de donkerte is dan ineens niet zo belangrijk meer. Ik schiet daarvan niet in een neerslachtige bui. Ik kan zien op iets heel moois. Dat doet Jezus bij mij.
 
Heb jij ook zo'n last van de januariblues of valt het wel mee?
 
Het idee van deze column komt van mijn lieve oudste zoon. Thanks maat!
 
Opgewekte groeten,
 
Josje