IMG 20201001 140130 minWij hebben een kat. Helemaal wit met twee verschillende kleuren ogen. Zie foto. Daarnaast is ze ook zeer slechthorend. Dat schijnt vaker voor te komen bij katten met twee verschillende kleuren. Wisten wij veel toen we het diertje uit het asiel haalden 8 jaar geleden. Maar het is echt een superlief beestje. Ze houdt enorm van slapen en het liefste ligt ze bij je op schoot. Supergezellig en rustgevend. Ze is ook een tikkeltje eigenwijs. Zo wil mevrouw geen gewone brokken meer eten, maar zijn alleen de zachtere seniorbrokken goed genoeg. Je hebt nu vast een beeld.

Gisteren ging ik naar de tuin&dierenwinkel om een nieuwe krabpaal voor de kat te halen. Degene die ze nu heeft is al behoorlijk opgebruikt. En voordat ze haar nagels in andere dingen gaat zetten, heb ik een nieuwe gekocht. Zo zag ik ook een leuk mandje voor de kat en een krabkarton. Direct gekocht. De kat ligt graag in dozen en tassen, dus ik dacht dat de mand (waar ze echt in kan kruipen) wel een succes zou zijn. Nou niet dus. Mevrouw ligt, krabt en knort liever op het krabkarton wat veel goedkoper en simpeler is. Ze is er bijna niet af te slaan. En de mand blijft ongebruikt…….

Toen moest ik aan het volgende denken. Hoe vaak kiezen wij voor luxe, dure, geinige, interessante, ... producten. We willen ook snel iets nieuws of beters. Vaak kiezen we dan ook niet het goedkoopste, maar kopen we echt iets leuks. En daar is echt niks mis mee. Maar ben je ook tevreden met wat je hebt? Kun je ook blij zijn met iets eenvoudigs? Zo is onze kat dus het meest blij met het allersimpelste en goedkoopste van de winkel. Kunnen wij ook niet eerder tevreden zijn? Of willen we toch steeds maar meer en beter (wat in principe dus niet fout is)?

Ik daag jullie graag uit om daar eens over na te denken. Vandaag las ik in mijn bijbel-app een overdenking die precies over hetzelfde onderwerp ging. Daarbij werden de volgende teksten aangehaald. Misschien leuk om eens te lezen:

Mattheüs 6:19-21 Verzamel geen kostbaarheden op de aarde.
Lucas 12:15 Verlang niet steeds naar dingen die u niet hebt.

En zo zet onze eigenwijze maar schattige kat me weer aan het denken. Oh ja, morgen even terug naar de winkel om de mand terug te brengen 🙂

Groetjes Josje