Iedere maandagochtend heb ik werkoverleg met mijn naaste collega’s. We werken voornamelijk thuis dus het overleg gaat via beeldbellen. Wat altijd in het gesprek aan bod komt is: “hoe was je weekend?”. Een collega vertelt dan vaak over de scouting waar hij leiding van is. En de ander heeft het over auto’s waar hij gek op is. En ik? 

online meeting 5183791 640 1Ik deel dan vaak iets over de kerkdienst van de dag ervoor. Bijvoorbeeld als ik leiding was bij de zondagsschool, of over de inhoud van de preek. Ik vind het mooi dat ik daar de kans voor krijg. Al ben ik de enige gelovige in dit team, ze gaan er met respect mee om en vragen er ook over door.

Vorige week begon een collega over een bepaalde Bijbeltekst die hij ergen gelezen had. We spraken daar met z’n allen kort over. En toen stelde mijn ongelovige collega’s voor dat dit wel leuk is en dat we het eigenlijk elke week even moeten doen. Kan dat? Natuurlijk kan dat!

Afgelopen maandag hadden we weer werkoverleg. Het gesprek was afgelopen en de verbinding verbroken. Direct daarna startte mijn collega de verbinding weer op. Hij zei “we zijn de Bijbeltekst vergeten!” Dus ik pak gelijk mijn Bijbel erbij (mooi voordeel van thuiswerken). Ik lees voor uit Psalm 11:3 (BGT) “Het recht verandert in onrecht, en goede mensen kunnen er niets tegen doen. Maar ik weet dat ik veilig ben bij de Heer.” Daar kon ik toen direct over getuigen. We leven in deze ingewikkelde tijd maar mogen weten en geloven dat God er is en we veilig zijn bij Hem.

En je raadt het al, de Bijbeltekstbespreking staat ook weer voor op de agenda voor het volgende overleg. Komende maandag komt een andere collega met een Bijbeltekst. Ik ben heel benieuwd!

Groet,

Gerrit