Einde van 2020

Wat een jaar is het geweest. Voor de ene positief, voor de ander juist negatief en alles er tussen in. Over een ding kunnen we het allemaal wel eens zijn. Het jaar is anders verlopen dan iedereen van te voren had kunnen bedenken. Ik had eerlijk gezegd echt niet verwacht dat het normaal zou zijn om in Nederland met een mondkapje op te lopen. Dat kende ik alleen van het journaal uit landen in voornamelijk Azië. Anders gelopen is het zeker, maar ook alleen maar slechter….?

Voor mij was het best een goed jaar. Het gaat goed in het gezin. Er is stabiliteit en rust. Door het wegvallen van veel afspraken was er juist meer tijd voor elkaar. Zo hebben we allerlei nieuwe gezelschapspellen ontdekt en gespeeld. Super gezellig. En weet je…. Ik heb me zelfs sinds járen weer eens verveeld! Dat gevoel kende ik bijna niet meer. En eerlijk, ik vond het best fijn. Verveling prikkelt je hersenen op een andere manier. Wist je dat? Je af en toe vervelen is heel gezond.

LW boom column einde 2020Ook was 2020 een jaar waarin ik een nieuwe hobby heb gevonden. Ik ben me gaan verdiepen in aquarellen. En weet je wat zo mooi is, daar had ik dus alle tijd voor! Eerst een korte online cursus gevolgd, materialen aangeschaft en aan de gang. Al snel kreeg ik iets op papier. Daarna nog veel YouTube filmpjes gekeken voor meer technieken en inspiratie. En daarnaast ook veel geoefend. Ik haal veel voldoening (en uiteindelijk ontspanning) uit het leren van iets wat ik nog niet kon. Heb jij misschien iets nieuws geprobeerd dit jaar?

Waar ik ook van genoten heb, naast onze eigen kerkdiensten, zijn de online kerkdiensten van EO BEAM. Genieten hoor elke zondag! Leuk voor jong en oud! Geef ik gelijk een kleine kijktip voor je mee.

Je hoort het misschien al. Ik houd wel van een beetje omdenken. In plaats van me te richten op alle negativiteit (en die was er uiteraard volop) richt ik me liever op positieve punten. Hoe klein die soms ook zijn. Zoek de lichtpuntjes! Zeker in deze donkere dagen. Hang niet alleen de lichtjes in huis op maar vier ook de kleine lichtjes in je leven. Sta ook eens stil bij al het moois wat God dit jaar gegeven heeft. Hoe klein en onbelangrijk deze misschien ook zijn. Hierbij moet ik ook denken aan het verhaal van het mosterdzaadje…

Het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen 😊

Al het goede gewenst voor 2021.

Josje