Hé, jij daar! Hoe gaat het eigenlijk met je? Wat heb ik je al lang niet gezien! Ja, sommigen misschien nog in Pand 9, als we tegelijk een taak hadden. Of anderen toen we nog in groepen in de zaal aanwezig mochten zijn. Of heel toevallig buiten, bij het wandelen. Maar het kan ook zijn dat ik je inmiddels al bijna een jaar niet gezien heb. Een jaar! Wie had dat ooit kunnen denken!


Mis je het, het samenzijn op zondag? Mis je het samen zingen, het luisteren naar de preek en het koffie drinken na afloop? Heb je nog mensen om je heen hebt die je helpen, als je het moeilijk hebt? Zijn er nog gemeenteleden met wie je samen kunt Bijbellezen en bidden?Jij zit in jouw klein hoekje, en ik in het mijn. Hoe kunnen we nu nog een lichaam zijn? Een tempel, gebouwd uit levende stenen? Het houdt me bezig!


En ik ben niet de enige. In het begin was het nog een leuke uitdaging, om digitaal kerk te zijn. We gingen er met z’n allen voor. We hadden gehoopt dat het maar voor een paar maanden zou zijn. Na de zomer, dan konden we toch zeker wel weer… Maar niets was minder waar. En met mij zijn er meer die het zich afvragen: hoe kunnen we verbonden blijven met elkaar?


Daarom ben ik blij dat we komende zondag weer avondmaal vieren. Natuurlijk is dat nog steeds ‘ik in mijn klein hoekje’. Maar we kunnen er in ieder geval één persoon bij uitnodigen. En: de gedachte dat we dit met z’n allen tegelijk doen, maakt mij nu al blij. Ook al zie ik jullie niet direct. Of wat dacht je van de nieuwe mogelijkheid om na de dienst via Zoom samen koffie te drinken? Hoeveel sneeuw er zondag ook ligt: je hoeft er je deur niet voor uit. Zonder glijpartijen de ander ontmoeten: hoe leuk is dat? Ik heb het afgelopen zondag al gedaan en vond het heel leuk om weer eens wat mensen te zien en te spreken. En ja, daar zat er één bij die ik echt al meer dan een jaar niet had gezien!


Gemeente zijn en verbonden blijven. Misschien heb jij wel een gouden tip over hoe we dit kunnen doen. Of misschien heb jij wel tijd over, door de maatregelen, en wil je dolgraag meewerken aan die verbondenheid, als er mooie ideeën komen. Houdt het jou ook bezig? Laat het even weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.! Wie weet kunnen we het samen handen en voeten geven. Ik ben de hand en jij de voet… wij zijn allebei nodig!

Viola