Van het werk heb ik vandaag een bouwset meegekregen uit Japan. Een set waarmee geprogrammeerd kan worden. Een doosje vol met allerlei verschillende onderdelen, een instructieboekjes en een link om de software te kunnen downloaden. Daarbij kreeg ik de mededeling van de baas…. “Veel succes ermee. Ik hoor wel wat je ervan vindt”.

column josje 18032021

Mijn eindoordeel over de set heb ik kunnen vormen. Leuk en heel leerzaam om mee aan de slag te gaan. De instructie is heel helpend, maar je kunt er ook je eigen creativiteit in kwijt. En toen dacht ik… hadden we in het in het leven ook maar zo’n duidelijke instructie. Zo lekker stap voor stap. Alles helemaal duidelijk en nergens twijfel over. Je wordt aan de hand meegenomen.Half uur verder en de opdracht is afgerond. Helemaal volgens plan. En ik heb de smaak te pakken. Op naar een nieuwe opdracht. Oei! Even een flink frustratiepunt, want ik krijg de opstelling niet gebouwd volgens de afbeelding. Steeds past er iets niet. Niet opgeven, maar doorgaan. Nog een keer goed kijken en opnieuw proberen. Ja! Gelukt! Ik heb een rijdende auto gemaakt met servomotor. Door deze goed te programmeren rijdt de “auto” precies zoals ik wil dat die rijdt. Ook gelukt!Dat laat ik me geen twee keer vertellen: ik wil weten hoe zoiets werkt. Dus ik ga aan de gang. Eerst de software downloaden en installeren. Dat duurde lang! Bleek een vrij groot programma te zijn. Half uur later was ik klaar om te beginnen. Oké, onderdelen zoeken en volgens de instructie bouwen. Gelukt! Vervolgens de set programmeren. Stap voor stap de instructies volgen. Ook gelukt. Mijn eerste programma werkt. Nu verder bouwen en uitbreiden. Ook gelukt. Succes! Leuk om zo aan de slag te zijn.

Maar hebben wij ook niet zo’n instructieboek voor het leven dan? Volgens mij wel. Een heel uitgebreide versie zelfs. Misschien niet helemaal letterlijk uitvoerbaar en ook niet stap voor stap opgebouwd, maar boordevol wijsheid en levenslessen. Ik lees er elke dag een stukje uit. Ik leer ervan, en probeer het toe te passen in het dagelijks leven. Dat is nog eens handig! Lees en volg jij het instructieboek van God? De Bijbel!

Groeten,

Josje