Van de week hebben mijn vrouw en ik voor het eerst van ons leven een nieuwe keuken en badkamer uitgezocht. Tot nu toe hadden we altijd gewoon de keuken gebruikt die in het huis zat. Maar de keuken en de badkamer zijn echt aan vervanging toe. Dus gisteren zijn we naar een showroom gegaan om keuzes te maken.

En wat een keuzes zijn er die je moet maken! Niet te weinig! Ik zal je een voorbeeld geven: Wat komt er aan de muur in de keuken? Tegels of een wandplaat? Tegels! Grote of kleine tegels? Kleine! Vierkant of rechthoekig? Rechthoekig! Horizontaal of verticaal? Horizontaal! En dan de kleur? Wit, grijs, zwart, groen, geel, bruin, etc…? Wit! Wat voor wit? Met een grijze ondertoon, blauwe ondertoon, gele ondertoon? (Ik zag nauwelijks verschil!) Wil je een volledig witte tegel of met een werkje? Wil je een gladde tegel of met een reliëf? Grote voegen of kleine voegen? Welke kleur moet de voeg zijn? En dan de hoekstrip, wat voor kleur wil je die? Zilver, goud, wit, zwart? Wil je die symmetrisch of asymmetrisch? Ik denk dat we in 2,5 uur tijd meer dan 300 beslissingen moesten nemen!

Wat ben ik blij dat we alleen maar de keuken en de badkamer doen. Stel je eens voor dat je een hele nieuwe wereld moet scheppen! Stel, we gaan planten maken. Waterplanten, woestijnplanten of heideplanten? Wat voor kleur worden ze? Welke groentint kies je? Welke kleur of kleuren krijgt de bloesem? Wat voor vruchten komen eraan? Zijn ze eetbaar voor dieren? Zijn ze eetbaar voor mensen? Hoe groot moet de plant ongeveer worden? En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Gelukkig kan ik lekker door de natuur wandelen en genieten van de schoonheid van Gods schepping, en hoef ik me daar niet druk om te maken. Al zijn we als rentmeesters van deze wereld natuurlijk wel verantwoordelijk voor het onderhoud.

Gods zegen,

Gerrit