Gaat het wel? Wat een onzinnige vraag, kijk eens om je heen! Zie je niet dat we in een crisis leven? Op welke planeet leef jij?
Nou, op de zelfde planeet als jij hoor. Verbijsterd kijk ik. Weet je niet dat we een coronacrisis hebben? Met een beetje dikke pech kan je daar gewoon aan doodgaan! En nu ook nog die afschuwelijke raketbeschietingen in het land van de Here Jezus! Heel Nederland lag plat en komt nu schoffelend weer een beetje overeind. Kinderen waren fulltime thuis. Veel van ons konden niet eens naar hun werk. Geen sportclub bezoeken, geen zwemles, geen muziekles geen feestjes, geen conferenties. Spanningen waren bijna in plakjes te snijden! Vakanties gingen niet door! Ja, we hebben wel de natuur herontdekt. Maar als je niet goed ter been bent, heb je daar ook geen mogelijkheden voor. Snif, snif.

Opgepakt in onze huizen (maar wel inclusive). Zelfs de kerken moesten hun deuren sluiten. Geen zang meer gezamenlijk. Gezellig winkelen en slenteren door de stad... Niks gezellig was het. Alle winkels op slot! Langzaam gaan er wat sloten af en mogen we weer voorzichtig met onze mondkapjes op en schone handen naar de kerk en winkels.

Dus als ik het goed begrijp, dan hebben we ervaren wat er in veel landen al jaren gebeurt? Geen vrijheid om samen te komen in de kerk, niet hardop zingen. Want als  “ze” het horen en in de gaten krijgen, worden we overvallen en meegenomen naar een strafkamp. In Noord-Korea is’t het allerergste! Daar kun je zelfs geen supermarkt in om boodschappen te halen voor je gezin. Nee, als je op een flat in de hoofdstad woont krijg je 1x per week een doos voor je deur gezet met afgepast eten voor je gezin waar je het mee moet doen. (Geen Hello Fresh hoor.) En wij? Konden nog uitgebreid onze kasten vullen met eten en …. toiletpapier? (Ha ha!)

Daarom: om deze mensen te ondersteunen bidden we 1x per jaar met Open Doors een avond en nacht voor al onze broeders en zusters in de “gesloten landen”. Daar waar een altijd voortdurende lockdown is... zouden wij zeggen.

Bidt u mee? Met hen verbonden in HEM!     

 

Lot.