Weersomslag

Geniet je ook zo van het mooie weer van deze week? Dit voorjaar was koud en vooral ook heel nat. Vaak kwam de temperatuur niet boven de 15 graden Celsius uit en was het grijs en regenachtig. Tijd voor de verwarming en een dekentje in plaats van alle ramen open. Dat heeft best lang geduurd. De lente van 2021 was de koudste sinds 2013! Brrrrr.

Maar toen opeens…. BAM! Weersomslag. Ineens zomers weer met volop zon en overdag temperaturen rond de 25 graden. Voor de één is het 100% genieten en de ander vindt het misschien toch wat warm of juist te droog. Zo is het ook altijd wat. Wat ik wel merk is dat mensen vrolijker en vriendelijker zijn als de zon veel schijnt. En zeker als het daarbij verder ook mooi weer is. Zonnebrillen, zonnebrand en zomerse kleding geeft gewoon een heerlijk vrij gevoel. En terecht. Heerlijk met een boek in de tuin ontspannen, kinderen in een zwembadje, lekker eten of barbecueën. Er is enorm veel mogelijk.

Je gevoel of geloof kan ook zo zijn als het weer. Wisselend en soms onvoorspelbaar. Een tijd lekker zonnig. En dan opeens komen er wolken en wordt het grijs. Of misschien is het al een tijdje grijs en grauw en klaart het ineens op. Misschien verschijnt er uit het niets een grote donderwolk. Maar deze kan ook snel weer voorbij trekken. Iedereen zal dit in zekere mate wel herkennen. Zoals het weer veranderlijk is, zo is ook ons gevoel veranderlijk. En dat is heel normaal.

De Bijbel zegt daar ook verschillende dingen over. David zegt in Psalm 23:4 (BGT) “Bij de Heer ben ik veilig, hij geeft mij nieuwe kracht, zo goed is hij.  Ik ben niet bang, ook al is er gevaar, ook al is het donker om mij heen. Want u bent bij mij, Heer. U beschermt me, u geeft mij moed”.

En in Maleachi 4: 2 (HSV) staat zo mooi: “Maar voor u die Mijn Naam vreest, zal de Zon der gerechtigheid opgaan en onder Zijn vleugels zal genezing zijn; en u zult naar buiten gaan en dartelen als kalveren uit de stal.”

Of misschien heb je het warm en heb je dorst. Dan zegt Openbaring 7:16 - 17 (HSV) “Zij zullen geen honger of dorst meer hebben, en geen zonnesteek of enige hitte zal hen treffen. Want het Lam, Dat in het midden van de troon is, zal hen weiden en zal hen geleiden naar de levende waterbronnen. En God zal alle tranen van hun ogen afwissen.”

Ik wens dat je van harte kunt genieten van deze zonnige dagen.

Groeten,

Josje