Vandaag sprak ik een collega over de Formule 1. Hij is daar helemaal fan van en kon er ook erg enthousiast over vertellen.  Mijn reactie dat het gewoon kansloos rondjes rijden is, kon hij niet echt waarderen. Hij vroeg me wat ik dan van NASCAR vind, want dat is al helemaal alleen maar rondjes rijden. Voor mij maakte dat niet uit.

Hij wist me wel te vertellen dat NASCAR auto’s altijd een bocht naar links maken en dat daarom het stuur zo is ingesteld dat hij altijd makkelijk naar links gaat. De wagen is afgestemd op het circuit.  Dat is handig! Het lijkt me dan makkelijker rijden en veel efficiënter racen. Zo komen ze sneller en beter bij de finishlijn. En gaat het een rondje niet helemaal lekker? Maakt niet uit er zijn races met 75 tot 100 rondes!  

Ik moest denken aan ons eigen leven. Zijn wij ook afgestemd op de Weg? Is ons stuur ook zo afgesteld dat we de juist Weg volgen? Want Jezus zegt dat Hij de Weg naar de Vader is. Net als bij NASCAR zal er veel gebotst en geduwd worden, maar uiteindelijk is het een kwestie van de juiste Weg volgen en dan komen we bij ons doel aan. En gaat het een rondje niet helemaal lekker? Maakt niet uit, er komen nog genoeg rondes.

Veel zegen en veel plezier het komend seizoen!

Groet,

Gerrit