Als hobby ben ik graag met waterverf in de weer. Puur voor de ontspanning. Ik doe dat nu zo’n 1,5 jaar en beschouw mezelf als een beginnend hobbyist. Het werk is gewoon voor mezelf en omdat ik het ontspannend vind om te doen. Om het wat meer te leren volg ik regelmatig filmpjes op YouTube van kunstenaars. Zij zetten 3 penseelstrepen en het resultaat is verbluffend. Zo soepel en mooi. Als ik het na probeer te doen heb ik alleen geen 3 penseelstrepen nodig, maar een stuk of 15 voor ongeveer hetzelfde resultaat. Maar zo mooi als het origineel ziet het er nooit uit. De professionals weten wat ze doen en laten het er enorm makkelijk uit zien. Het zit hem in de details!

Als je kijkt naar een schilderij van de grootmeesters, dan ziet dat er van een afstand enorm mooi uit. Als je dichterbij gaat kijken, lijkt het nog mooier te worden. Allerlei details worden zichtbaar wat het complete plaatje prachtig maakt. Mijn schilderijtjes zien er op een afstand ook best aardig uit hoor. En mijn kinderen zijn regelmatig echt wel onder de indruk. Ga je echter op de details letten dan wordt het toch iets minder. Foutje hier, teveel water gebruikt daar, niet helemaal de juiste vorm, enz. Als je inzoomt op mijn werk zijn de foutjes zichtbaar en bij de professionals niet. Professionals maken ook foutjes, maar weten deze veel beter te corrigeren 😉

Voor mijn werk was ik bezig met een folder over microbiologie. Het ging daarbij over verschillende eencelligen die op onze aarde aanwezig zijn. Zo klein dat ze met enorme microscopen bekeken moeten worden. En alle functies en onderdelen werden beschreven. Megagedetailleerd! En alles werkt en functioneert. Zo ongelofelijk bijzonder.

God is de grootste kunstenaar van ons allemaal. Je kunt zover inzoomen op zijn werk en nog compleet verbaasd zijn over de geweldig aangebrachte details. Inspirerend!

Groetjes Josje