Jongens, wat een weer buiten zeg! Harde windstoten en regen. Soms ook hagel. Zelfs code geel, oranje en rood in Nederland. Het begon op 31 januari met storm Corrie. Daarna kwam storm Dudley op 16 februari. Direct gevolgd door storm Eunice. En toen kwam storm Franklink ook nog op 20 februari. Nu ik dit aan het typen ben, waait en regent het ook enorm. Of de huidige storm zwaar genoeg is om de naam Gladys te krijgen is nog niet zeker. Maar stormen doet het!

Je zal maar een eind naar school of werk moeten fietsen in die storm! Fijn als je wind mee hebt. Maar tegen de wind in fietsen, dat is nogal een uitdaging! Ik zag veel fietsers al afstappen en gaan lopen. Ik heb vanuit mijn droge en warme auto dan direct medelijden met de fietsers.

Soms stormt het ook wel eens in mijn leven. Ik word van links naar rechts geslingerd of ervaar enorme tegenstand. Ik lijk dan niet vooruit te komen. Ik stop zoveel moeite in iets, en het levert (bijna) niks op. Of het voelt als een tegenslag. Zo frustrerend! Je kent dat vast zelf ook wel.

Soms stormt het ook in mijn leven, maar heb ik wind mee. Zo fijn. Het is druk, veel afspraken, maar alles lukt en alles krijg ik af. Ik vlieg overal met gemak doorheen en ik voel me helemaal lekker. De ene storm is dus de andere niet.

In welke storm zit jij? Ervaar je tegenwind, of heb je wind mee? Misschien is het wel windstil en geniet je ervan of maak je je daar weer zorgen om.

Zo fijn dat het weer in Nederland lekker onvoorspelbaar is! Soms zit het mee en soms zit het tegen. En die wisselingen volgen elkaar snel op. En zo is het ook in mijn leven. Houdt de afwisseling er lekker in.

Groeten,
Josje