Als je denkt dat je alles onder controle hebt in het leven kan het besef van onmacht ineens je denken veranderen.

Het meisje dat als kind 's avonds de straat op vlucht omdat haar ouders beneden slaande ruzie hebben…. Dat geeft angst paniek en een enorm gevoel van onmacht. De jongen die je niet duidelijk kan maken wat zijn wensen zijn omdat hij nauwelijks iets ziet of hoort, maar zeker niet ongevoelig is, dat moet een enorm gevoel van onmacht geven. De gezinnen die op de vlucht slaan vanwege de afschuwelijke en onbegrijpelijke oorlog in de Oekraine. Dat geeft een enorm gevoel van onmacht.

De toeslagenaffaire in ons land …. Het vertrouwen in de overheid …. oeps weg, wat geeft dat bij de betrokkenen een enorm gevoel van onmacht. En dan de verschrikkelijke vogelgriep die in het midden van ons land toeslaat… Onmacht!

Over vogels gesproken: tegenover ons huis staat een mooie oude boom waar weken lang een eksterpaar gewerkt heeft aan een groot nest voor hun broedplaats. Het was zo mooi ze af en aan te zien vliegen met dunne takjes in hun bek. De knoppen voor de nieuwe blaadjes stonden al op springen om ons het zicht op hun nest te ontnemen. Totdat…… Op de morgen na een korte storm in de middag, ik naar buiten keek ik kon wel huilen! Daar zat het eksterpaar op de rand van hun, met liefde gebouwde nest, maar het nest …. Lag op de grond in het gras!! Die week zag ik ze nog regelmatig vliegen van de boomtop naar de grond. Het leek wel of ze vol rouw keken naar de kapot gevallen…eitjes! Wat een Onmacht!

Vader God U heeft alle macht om ons straks een plaats te geven op de nieuwe aarde zonder al deze verdrietige dingen. Dank u wel Vader dat dit werkelijkheid wordt omdat we Jezus Christus lijden en sterven Zijn opstaan en naar de Hemel gaan heel bewust nog jaarlijks mogen vieren en gedenken! Mijn Vader Dank U Wel.

Een mooie lentetijd toegewenst voor iedereen!

Lot.