Niet echt handig: inspiratieloos zijn op het moment dat je een column moet schrijven. Vorige week riep een deelnemer van mijn schilderworkshop nog: ik kan maar niet beginnen, ik ben inspiratieloos! Waarop ik antwoordde: maar dat mag ook, komt vanzelf goed. Maar nu ik nog, want van mezelf mag ik het niet echt. Ik namelijk altijd en direct leveren, liever gisteren dan vandaag.


Wat als je het even niet meer weet? Je ideeën op zijn. Je vel papier leeg blijft… Waar haal jij dan jouw inspiratie vandaan? En op welke manier word jij het beste geïnspireerd?
Het zal voor iedereen anders zijn. Maar overeenkomstig als christen hebben we, dat dit moment uitermate geschikt is om aan de voeten van Jezus te gaan zitten. Stil zijn bij Hem. Wat ons bezig houdt of onze onkunde uit handen geven….Loslaten. Met een leeg hoofd en lege handen zeggen: Heer doet U het maar. Maar wat kan dat toch lastig zijn!

Ik ben zelf iemand die graag alles wil fixen. Maar de momenten waarop ik gefrustreerd roep: Heer, ik weet het niet meer… hier U mag het hebben, vult U het maar in. Dit zijn vaak de momenten waarop de mooiste inzichten en oplossingen ontstaan. En Zijn stem klinkt via verschillende wegen; Zijn woord, een preek, luisterend bidden, de wijze woorden van een vriend, praise muziek etc. Kies wat bij jou past.

In Spreuken 3:5–6 vinden we deze raad: 'Vertrouw op de Heer met heel je hart, en steun op je eigen inzicht niet. 'Ken Hem in al je wegen, dan zal Hij je paden rechtmaken. 

Groet,

Melanie