Ik was een lang weekend weg: lekker vier dagen motorrijden in de Eifel in Duitsland. Wat is dat toch heerlijk! Op de motor kun je namelijk alleen maar focussen op de weg. En kun je alle dagelijkse beslommering even helemaal loslaten. En dat had ik ook echt even nodig.

We waren dit weekend met vijf mannen. Niet iedereen kende elkaar van tevoren, maar dat mag de pret niet drukken. Allemaal hebben we dezelfde hobby: motorrijden. Al rijdt de één op een Harley, een ander op een Suzuki en een derde BMW, dat maakt niet uit. Het gaat om samen geniet van de machine en wat het gevoel van vrijheid op de weg je biedt. Het was een echt mannenweekend. Je weet hoe dat gaat met mannen onder elkaar. Stoere verhalen en genieten van de simpele dingen van het leven. We hebben heerlijke ritten gemaakt met mooie vergezichten en lekkere steile hellingen.

Eén van de groepsleden heeft de vorm van humor door anderen een beetje belachelijk te maken. Nou hou ik ook wel van een geintje. En zelfspot is in mijn ogen prima. Maar constant de ander te kakken te zetten, daar heb ik moeite mee.  Dus ik had besloten om telkens wanneer hij iets negatiefs zei over die ander, ik dat ging neutraliseren door er iets positiefs van te maken. Te doen wat er in Spreuken 16:24 (BGT) staat: Vriendelijke woorden geven mensen kracht, net zoals zoete honing mensen sterk maakt.

En dat werkte! Aan het eind van de tweede dag werden alle grappen positiever en alle zogenaamd lollige opmerkingen een stuk minder scherp. We hebben toen alle vijf een heerlijk weekend gehad. Met ook veel opbouwend commentaar en een hechtere band. Dat is pas genieten.

En nu is mijn vraag: wat doe jij om de wereld om je heen een beetje mooier te maken?

Groet,

Gerrit