Vandaag hebben we een kinderfeestje van één van onze kinderen. Er zijn vier genodigden en de jarige. Oh… maar vijf kinderen, hoor ik je denken. Dat dacht ik namelijk zelf ook. Maar een drukte dat die gasten produceren. Vijf kinderen tussen de 10 en 12 jaar maken meer herrie dan een kamer vol mensen. En dat de HELE tijd!

Nu heb je vast wel eens gehoord van extraverte en introverte mensen. Ik kan dit het beste uitleggen met 5 muntjes. De extraverte persoon staat ’s ochtends op zonder muntjes. Elke keer als hij contact met mensen heeft krijgt hij er een muntje bij. Hij wordt er blij van. Aan het einde van de dag is zijn spaarpot vol en kan hij lekker slapen.

Een introvert persoon staat op met vijf munten. Elke keer als hij contact met mensen heeft gaat er een muntje af. Zijn de muntjes op, dan is het sociale deel voor die persoon wel klaar voor de dag. Ook hij kan dan lekker slapen.

In welke categorie voel jij je het meeste thuis? Ik ben een extraverte-introvert zoals dat heet. Ik sta ’s ochtends met vijf muntjes op en geef ze graag uit bij sociale activiteiten. Maar op = op. Mijn man is een echte extravert. Hij wordt enorm blij van mensen en praten. Zo vullen we elkaar mooi aan.  

Even terug naar het kinderfeestje. Dat kost mij veel munten zeg! Gelukkig hebben we een speurtocht bedacht en is mijn man met de kinderen op avontuur. En ondertussen ruim ik wat op en zet ik de volgende dingen klaar. Doen we allebei waar we goed in zijn. Hij laad op met de kinderen en ik laad op in stilte.

Denk jij wel eens na over de momenten die je opladen? Is dat dan vooral in rust of liever samen met anderen? Er is in deze geen goed of fout. Alleen wat het beste bij je past. En hoe kun je God daarbij betrekken? Sta je daar dan ook bij stil?

Ik sta daar bewust bij stil. Vooral als het druk is zoek ik verschillende momenten van rust. Dat past bij mij. Een korte overdenking van de Bijbel-app, dagelijks woord via de e-mail of een dagelijkse overdenking lees ik graag op dit soort momenten. Even een paar minuutjes de focus richten op Wie en wat er echt toe doet!  En daar ga ik nu direct aan beginnen. Opladen maar.

Gods zegen!

Josje