Pan de Vida

In oktober 1986 vlogen Wilkin en Aukje van de Kamp voor de eerste keer naar Peru (Zuid-Amerika) om hun – toen driejarige – zoon Joel Carlos te adopteren. Bijna achttien jaar later (in de zomer van 2004) vlogen ze opnieuw naar Peru om het huwelijk van hun Peruaanse zoon en schoondochter in te zegenen. Inmiddels wonen Carlos en Mariela met hun drie dochters in Arequipa (na Lima de grootste stad in Peru). God heeft hen bewogenheid in het hart gelegd voor de vele kinderen in deze stad, die geen kans krijgen om kind te zijn en veelal gedwongen worden op straat te werken.

Samen met hun Peruaanse medewerkers geven zij leiding aan inmiddels meer dan vijfendertig christelijk humanitaire projecten, verspreid over heel Peru. Het is hun en ons verlangen om deze kinderen met Gods liefde te helpen en te bevrijden uit de greep van armoede. Als ambassadeurs van Pan de Vida zijn we onder de indruk van de liefde en toewijding van alle Peruaanse medewerkers. Met een beetje van ons kunnen zij de vele kinderen een hoopvolle toekomst geven.

Elke zondag mogen de kinderen van onze zondagschool collectegeld meenemen. Samen sparen ze voor stichting Pan de Vida. Pan de Vida betekent: brood van het leven. De mensen van de stichting helpen straatkinderen in Peru. Door het geld dat het kinderwerk bij elkaar brengt, kunnen een paar kinderen in Peru elke dag eten krijgen en naar school gaan. Op www.pandevida.nl is hier meer over te lezen.

Terug