Spreker: David de Vos
6 juli 2014

Het doel van de kerk is om de liefde van Jezus te delen. Daarom is het belangrijk dat je je realiseert wie je bent. God heeft jou nodig om Zijn liefde te delen.

David vertelt van een buurvrouw die in paniek opbelde. Hij en zijn vrouw gaan er heen. Ze staan op goede voet met deze buurvrouw, maar ze lopen de deur niet plat bij elkaar. Opeens blijkt deze vrouw verlamd te zijn aan een been. David bedenkt wat er moet gebeuren: moeten ze haar naar de dokter brengen of naar de eerste hulp of moet hij voor haar bidden. Een intern conflict volgt, maar hij vraagt het toch: mag ik voor je bidden? Het mag. Er was niet eens direct een groot wonder zichtbaar, maar ze kon strompelend naar het ziekenhuis. Wat er wel direct gebeurde, is dat de atmosfeer veranderde. Later bedankt de buurvrouw nadrukkelijk voor het gebed dat David had uitgesproken.

Preekverslag van 1e Pinksterdag.
Spreker Sander van Keulen.

Sander begint met het vertellen van de abrupte onderbreking van zijn vakantie aan de Zeeuwse kust door zijn mobiele telefoon. De vraag was…kun je spreken a.s Zondag? Sander was juist een boekje aan het lezen over de Heilige Geest…… en vroeg zich af: Heb nou eens het lef om Ja te zeggen en werkelijk Gods Geest te laten spreken.

25 mei 2014
Spreker: Martjan de Bijl

Er staan twee mannen bij de rivier, één man wordt opgenomen. De ander ziet de wagens en de ruiters… Wat nu?
In de tijd dat het land verdeeld is in een tien-stammenrijk en een twee-stammenrijk, neemt neemt Elisa het stokje over van Elia.

Spreker Adrie de Pauw

 Lezen: Romeinen 8:10-16

10 Als Christus echter in u is, dan is het lichaam wel dood vanwege de zonde, maar de geest is leven vanwege de gerechtigheid.
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen levend maken door Zijn Geest, Die in u woont.
12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven.
13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven. Als u echter door de Geest de daden van het lichaam doodt, zult u leven.
14 Immers, zovelen als er door de Geest van God geleid worden, die zijn kinderen van God.
15 Want u hebt niet de Geest van slavernij ontvangen, die opnieuw tot angst leidt, maar u hebt de Geest van aanneming tot kinderen ontvangen, door Wie wij roepen: Abba, Vader!
16 De Geest Zelf getuigt met onze geestdat wij kinderen van God zijn.

Vandaag, op 4 mei, herdenken wij de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. De bevrijding herdenken we morgen – de verlossing van de onderdrukkers.

Spreker Cees Vork

Cees feliciteert ons als eerste met het nieuwe gebouw. Het is van de Here. Omdat door alle ruimten heen voortdurend het Woord van God klinkt, noemt Cees het Geheiligde Grond.

25 jaar geleden sprak God tegen Cees dat hij ooit een boek zou schrijven; iets waarom hij toen glimlachte als Sara, maar wat nu wel werkelijkheid geworden is. Als ‘iets’ Gods Soevereine Wil is , zal het gebeuren! Het boek heet: Biddend in de aanval en beschrijft zijn levensverhalen: de praktijk van een leven wat het Woord kan doen en wat gebed kan doen.

Cees voelt het gevaar dat hij vanmorgen teveel wil zeggen. Hij heeft de gevoeligheid van de Heilige Geest nodig om de juiste dingen op de juiste tijd te zeggen.